Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Trotineta Micro, cea frumoasă și rezistentă

Una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut în ultimii ani, în privința cumpărăturilor pentru fata noastră, a fost trotineta Micro. Când cumpăr obiecte importante, și nu de impuls, pentru ea sau pentru casă, mă documentez cât pot de bine și citesc review-uri pe site-urile de afară, insistând pe cele negative, să știu ce surprize aș putea avea. 

Sunt multe modele de trotinete, dar trotintele Micro mi-au atras atenția pentru că ghidonul nu se mișcă stânga – dreapta, ca la biciclete. Curbele se iau prin aplecarea corpului, un mare atu pentru dezvoltarea echilibrului și simțului mișcării copilului. Ce m-a convins: cred că nu există posesor de trotinetă Micro care să regrete alegerea. 

Prima trotinetă Micro am luat-o când fetița noastră avea vreo 2 ani jumătate. Era un model adaptat pentru vârsta ei – exista și posibilitatea să îi montăm un ghidon special cu scăunel, să fie un fel de bicicletă hibrid. În perioada respectivă era atât de fascinată de trotinetă, încât scăunelul a rămas nefolosit. Am senzația că, atunci când e montată ca bicicletă, curbele se iau mai greu, tocmai pentru că e nevoie de aplecarea corpului – e dificil când stai jos. Cred că asta a descurajat-o. Dar trotineta, în varianta ei clasică, este ireproșabilă. Am folosit-o timp de trei ani, intens – inclusiv prin casă – și, chiar și acum, este impecabilă. Nu scârțâie, nu ruginește, nu văd să se fi tocit ceva la ea, semnificativ. Nu arată chiar ca nouă, pentru că, sincer, nu am prea stat să o ștergem de praf, mizerie etc, decât dacă situația era gravă. Cert e, că după trei ani, arată și funcționează super. Nu am fi schimbat-o dacă nu i-ar fi rămas mică.

Săptămâna trecută am luat o trotinetă nouă, se impunea. Am ales din start tot Micro. Am optat pentru varianta pentru 6 – 12 ani, o trotinetă cu ghidon telescopic: Maxi Micro. De data asta am ales modelul care se pliază, pentru că suntem părinți cu experiență: știm că un copil care iese cu trotineta afara se poate plictisi după 5 minute de ea și atunci trotineta o cam duce părintele. Sistemul de pliere este prietenos, la fel și sistemul de reglare a ghidonului. 

Modelul pentru 6 ani este la aceeași înălțime, când e ghidonul strâns la maxim, cu modelul anterior, pentru copiii mai mici. Un tătic recomanda părinților să ia din start varianta Maxi pentru copii, chiar daca e un pic mai lată și mai solidă. Eu nu aș face-o, cred că fiecare model e potrivit vârstei. Prima trotinetă a fost mai ușoară – e un aspect important pentru perioada de învățare, pentru că la început nu are cum să ia curbele decât ridicând trotineta de ghidon. Durează un pic până devine natural controlul prin aplecarea corpului. La 3 ani e mai greu să ridici modelul mai avansat, pentru că trotineta e vizibil mai grea. În plus, mai sunt borduri de trecut, gropi etc și e frustrant pentru copil să stea după părinte să îl ajute cu ridicatul trotinetei.

Am ales pentru trotineta noastră și câteva accesorii: rucsac, luminiță pentru ghidon și sonerie, toate din gama Micro. Aveau și căști, dar aveam deja una cumpărată recent. Luminița și soneria au un sistem de prindere foarte prietenos, cu curelușe de cauciuc care se întind cât este nevoie. Sincer, am avut probleme cu soneria, nu ne prindeam cum funcționează, dar are un sistem foarte simplu, se apasă pe ea și se eliberează brusc. E mică, dar e suficient de gălăgioasă.

Am comandat online, pentru că era perioada de izolare, iar doamna de la magazinul de unde am luat-o a fost foarte drăguță și ne-a semnalat că nuanțele de roz pentru accesorii sunt diferite 🙂 De fapt, comandasem special așa, a fost ce și-a dorit fata mea și am lăsat-o să aleagă fix ce îi place. A doua zi după ce am plasat comanda am avut-o acasă, a fost foarte bine, pentru că, în perioada asta, am avut și surprize mai puțin plăcute la comenzile online și mereu am stat cu emoții. De data asta nu a fost cazul.  Noi am ales trotinetemicro.ro – nu avem nicio relație contractuală, pur și simplu au fost atât de drăguți încât chiar merită toate laudele.

3 caracteristici principale pentru trotinetele Micro:

Sistemul de luare a curbelor – prin aplecarea corpului. Mă gândesc că o va ajuta pe fata mea când va începe să folosească mai mult skateboard-ul. Oricum, tot ce ține de controlul corpului este un mare plus. 

Fiabilitatea – sincer, nu m-ar surprinde ca trotineta să arate impecabil peste vreo 5 ani, când îi va rămâne mică – atunci voi putea să o folosesc eu, mă încadrez la înălțime și greutate 🙂  Culoarea ei – corai – nu mă deranjează, adidașii mei de alergat sunt roz 🙂  De când sunt mamă, am început să apreciez rozul, auriul și sclipiciul. În doze rezonabile.

Aspectul – este cool. Culoare, look general, design – totul e impecabil. E o plăcere să o vezi, să o atingi. Experiența cu produsul merge la suflet – pentru mine contează foarte mult ca un produs să inspire. Știu că nu e trotineta mea, ci a fetei, dar cred că e bine să le formăm copiilor noștri gustul pentru produse de calitate, să învețe să aprecieze un design deosebit, o formă deosebită, o experiență specială. Poate într-o zi vor avea inspirația să creeze ei înșiși ceva vizionar.

Trotineta micro
Photo By: Micro brand official website

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.