Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

10 lucruri utile imediat după naștere

După naștere, multe gânduri sunt înspre nou-născut și mai puține înspre mamă. Are și ea nevoile ei, speciale. Am ales 10 lucruri care o să îi prindă foarte bine în perioada asta dificilă, în special în primele zile. Aș mai adăuga un al 11-lea, sistemul de purtat ergonomic, dar cum aici e discuție lungă am ales să nu îl includ acum. În plus, o mamă, cu precădere după prima naștere, are nevoie de ceva curaj să își poarte copilul imediat după ce a ieșit din spital.

1/ absorbante postnatale – e nevoie de absorbante speciale în perioada care urmează nașterii (în general, sunt hipoalergice și mai absorbante). Absorbante Natracare, Farmacia Tei, 10 bucăți, 16.50 lei

2/ comprese pentru sâni – una dintre cele mai bune soluții pentru calmarea sânilor în timpul alăptării este cea de la Multi-Mam- comprese răcoroase. Le-am văzut recomandate de multe mame. Eu când le-am descoperit am simțit o mare ușurare, sunt impregnate cu un gel bio-activ răcoros care mai liniștesc ragadele. Comprese Multi-Mam, Magazin Bebe Tei, 12 buc, 44.50 lei 

3/ pompă pentru sâni – este foarte utilă pentru a susține lactația, mai ales în perioada de spitalizare. Le reomand mamelor să o studieze înainte, să citească despre cum se folosește, să nu fie prea luate prin surprindere când va fi cazul să o folosească, pentru că la spital (inclusiv la privat), nu va sta nimeni să le arate cu răbdare. O pompă electrică e întotdeauna mai bună decât una manuală. Prind bine și niște pungi de depozitare a laptelui. Pompă pentru sâni Medela Swing, electrică, emag.ro, 780 lei.

4/ lanolină – am scris de comprese, calmante și bune, dar pe lângă asta mai trebuie și clasica lanolină. Nu vă faceți griji, mămici, copilul poate să sugă liniștit chiar dacă vă dați cu lanolină, nu trebuie spălat sânul pentru a o înlătura. Este foarte bună pentru vindecarea ragadelor. Cremă lanolină Lansinoh, Bebe Tei, 10 ml, 33 lei.

5/ comprese pentru sâni – dacă sânii s-au umplut și copilul nu suge chiar atunci (poate sunteți plecată de acasă și mai aveți de așteptat un pic până găsiți un loc potrivit de alăptat), s-ar putea să aveți surprize pe haine. Tampoane de sân NUK, emag,ro, 30 buc, farmacia myriam, 30 lei. 

Se găsesc și comprese de sân refolosibile, având în vedere că sunt destul de scumpe și le veți folosi frecvent, vi le recomand. Tampoane sân refolosibile Avent, bebesuper.ro, 2 buc., 42.50 lei.

6/ ceai pentru stimularea lactației – am mai recomandat în articolul cu lista pentru nou-născut să cumpărați un ceai de calitate, cele ieftine nu sunt chiar așa de ieftine pentru că va trebui să puneți mai multe plicuri să iasă un ceai concentrat. La mine s-a văzut efectul, am băut foarte mult ceai încă din maternitate. Ceai pentru stimularea lactației Weleda, bebetei.ro, 20 plicuri x 2 g, 18.50 lei.

7/ cremă pentru vergeturi – am pus-o doar pentru că mama are nevoie și de un pic de atenție și răsfăț. Perioada de după naștere este un pic demoralizantă, e și din cauza hormonilor, și din cauza schimbărilor radicale din viața de zi cu zi, și din cauza corpului care a rămas altfel decât înainte, însă acum nu mai e bebelușul acolo, care să facă să pară totul pozitiv. Există numeroase creme pentru vergeturi, nu aș putea spune cu precizie cât de eficiente sunt. Dar crema face bine la moral 🙂 Am ales o cremă din categoria dermatocosmeticelor, ar trebuie să fie mai eficientă decât una mass market. Lapte de corp pentru vergeturi Vichy Action Integrale Vergetures, notino.ro, 200 ml, 130 lei.

8/ rucsac pentru bebeluș – când am născut eu nu erau rucsacuri cool. Între timp am cumpărat unul similar, dar îl folosesc pentru ieșirile în oraș cu fetița mea și pentru transportul laptopului de serviciu. Eu am avut o geantă Babymoov Baby Style, foarte practică, dar acum cu siguranță aș alege acest rucsac. Geantă rucsac pentru mămici, cu changing pad, emag.ro, 45x28x21 cm, 214.20 lei.

9/ maieu pentru alăptat – sunt foarte practice, mai ales că bebelușul nu prea are răbdare când îi e foame și aveți nevoie de îndemânare să îi oferiți sânul repede. Există și sutiene pentru alăptat, dar pentru stat în casă (cum se întâmplă, în general, în primele zile după naștere) sunt mai practice maieurile. Maieuri alăptare, h&m.ro, set 2 buc., 89.99 lei

10/ apă plată – nici nu știți cât de importantă este! Alăptarea provoacă sete și hidratarea este esențială. Veți bea ceai, dar nu prea aveți multe opțiuni de suplimentare a lichidelor. Apa plată este perfectă! Sticlele tip sport sunt practice, să le aveți la îndemână și să le deschideți cu o singură mână, dacă e cazul (și sigur va fi. Eu eram expertă în a muta lucruri cu picioarele :)) Apă minerală naturală plată Vittel, carrefour.ro, 0.75 l, 4.58 lei.

1 comentariu la “10 lucruri utile imediat după naștere”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.