Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Geanta mea de mămică

Sunt obsedată de documentare – îmi place să iau decizii informate. Cred că mi se trage de la backgroundul meu jurnalistic. Se întâmplă să iau și decizii de impuls, dar, în general, când cumpăr ceva despre care cred eu că e cu miză, prefer să citesc mult înainte.

Când m-am gândit că îmi trebuie o geantă specială pentru lucrurile bebelușului, mi-am zis că ar trebui să iau una încăpătoare. Mi se părea un criteriu necesar și suficient. Apoi am constatat că multe au design copilăresc. Hmmm, nu prea îmi plac… Și am căutat ceva modern. Dar oare cele moderne sunt încăpătoare? Și uite-așa, mi-a luat vreo săptămână să aleg un model și să fiu convinsă, în sufletul meu, că aleg bine și nici nu dau o avere. Da, așa e, mă cramponez de o geantă… Sună absurd, dar îmi acord circumstanțe atenuante, sunt la primul copil. Așadar, în condițiile date, încăpător a devenit doar un criteriu pentru viitoarea mea geanta, pe lângă design, accesorii, rezistent etc etc

 

M-am oprit la Babymoov Baby Style după ce am văzut toate filmulețele de prezentare de pe youtube, am citit review-urile de pe site-urile de afară, inclusiv din Franța, țara de origine, și m-am asigurat că părerile sunt reale, și nu plasate de firma producătoare sau de distribuitori. Din tot ce văzusem, era pe sufletul meu.

Ce mi-a placut la ea atunci și ce cred acum:

 • Pare încăpătoare.
  Este, are multe compartimente, buzunare, ce sa mai, e practica și asta îmi place mult
 • Are salteluță de schimbat care se atașeaza la geantă, cu cleme, în partea frontală; foarte la îndemână.
  Mda, așa pare. Dar mi se pare prea voluminoasă cu salteluța, un pic incomod chiar, pentru că nu se prinde jos, ci sus.
 • Se prinde la cărucior.
  Da, foarte practic, sistemul cu cleme e ok, rapid. Are curelușe suplimentare pentru asta, când nu le folosesc, le pun în interior și arată ok. Doar că eu am purtat-o mai mult pe umăr, pentru că nu am ieșit cu căruciorul prea des și să am și nevoie de geantă. Am preferat manduca sau, pur și simplu, în brațe.
 • Are accesorii: paturică, gentuță termoizolantă, buzunărel extern, cu prindere cu capsă, punguță transparentă din plastic gros, cu închidere cu șină.
  Sunt câteva foarte utile: în buzunărelul extern țin suzeta, în punguta transparentă, hârtiile importante pentru fetiță. Gentuța termoizolantă e cam inutilă, din cauza formatului imposibil. E prea lată, prea puțin volum în interior. Păturica e din fleece, e drăguță, însă e micuță, merge în primele luni. Eu o țineam în geantă la început, ulterior am renunțat la ea.
 • Are și curea, și barete.
  Un sistem practic, te adaptezi ușor în funcție de ce mai ții în mână sau în brațe – un copil, o jucărie, cheile de la mașină, o pungă etc.
 • Are un design simpatic.
  Da, mi s-a spus că e drăguță.
 • Sistemul de închidere e ok.
  Da, acceptă să se închidă și după ce am mai îndesat în compartimente diverse și pot face operațiunea cu o mână. Surprinzător, după un an a ruginit. Funcționează impecabil, doar că nu e estetic.
 • Pare rezistentă.
  Este rezistentă. Cusături solide, material foarte bun, tare, se poate șterge ușor cu o cârpă. Se pare că are garanție pe viață (nu știu dacă și pentru români sau doar pentru francezi).
Ce aș mai adăuga acum, după ce am folosit-o un an:
  • Este grea, dar poate de-asta e și atât de rezistentă.
  • Materialul nu se murdărește ușor
  • Am purtat-o 90% din timp fără salteluță de schimb
  • O folosim de câte ori plecăm în vizită sau la înot, în general, la drum. Pun în ea tot ce îmi trebuie + 2 prosoape mari de la IKEA. Când ies în parc cu fetița, îmi iau un rucsac mic, ușor.

Cred că cel mai important e că mi-aș cumpăra-o din nou.

4 comentarii la
“Geanta mea de mămică”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.