Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Cumpărături pentru copii, la IKEA

Cine mai are timp de lecturi profunde despre parenting în zilele acestea tumultoase?! Eu dau scroll pe Facebook și mă uit numai după ce e legat de proteste, după declarații de-ale guvernanților, citesc analize, editoriale, toate legate de țara noastra și de viitorul ei. Când văd altceva, dau skip, am impresia că nu cadrează. Așa că scriu light, despre ce lucruri drăguțe pentru copii am găsit de cumpărat la IKEA. (Nu este un post plătit, pur și simplu m-am gândit să scriu pentru cine e interesat de ce mai cumpărăm noi.)

Nu am mai fost la IKEA cu fata până acum și am plecat cu ceva emoții gândindu-mă că magazinul e cam mare si greu de scurtcircuitat. Așa că eram pregătită ca cea mică să își piardă răbdarea cât timp cea mare – eu – studiază toate nimicurile. S-a întâmplat la un moment dat, supărată că nu o las să ia paharele din rafturi, dar ne-am reîmprietenit repede. Per ansamblu, a fost chiar ok, asta dacă nu iau în calcul întrebarea repetată la nesfârșit: unde e ieșirea? intercalată cu neputința mea de a o mai da jos de pe scaunele de birou pentru copii și curiozitatea de a deschide sertarele și de a testa ustensilele de bucătărie ascunse decorativ prin ele. Cred că relația ei cu IKEA a fost de tipul love & hate, când îmi zice că nu i-a plăcut, când că mai vrea. Cert e că va trebui să îmi iau o zi de concediu să mai mergem, slalomul printre vizitatorii de weekend a fost cam obositor, chiar și pentru mine.

Cu lista de cumpărături restrânsă cât se poate, într-un așa magazin, trei sferturi din lucruri le-am luat pentru ea și unele chiar sunt drăguțe și ok la preț.

Asta am pus în sacoșa galbenă de shopping:

1. Trenulețul de lemn cu 20 de piese – 39,90 lei

set tren ikeaEram sigură că o să îi placă și îl vânez de ceva vreme, de când l-am văzut la locul de joacă Yellow Place. Șina e din bucăți care se asamblează ușor (se descurcă și singură, după cum are chef și cum se pricepe), se poate face tip circuit (în mai multe feluri), are și pod, ca să fie mai palpitant. Vagoanele se prin unul de altul cu magneți și știe că se atrag și se resping. Ne-am mai jucat cu magneți, dar acum chiar vede utilitatea lor, pentru că dacă îi poziționează corect, trenul e funcțional. Îmi place mai mult decât un trenuleț electric pentru că pe ăsta este nevoită să și-l plimbe singură pe șină, să aibă grijă să nu se dezmembreze.

2. Cartonașe de joc cu diverse imagini – 24,90 lei

carti joc ikea Sunt cu imagini din povești (ale noastre sunt, in mare parte, cu broscuțe si zânuțe) și putem construi povești cu ele. Se pot crea diverse jocuri – vin și cu instruc pentru că sunt în dublu exemplar – dar deocamdată e cam mică pentru jocurile din instrucțiuni. Nu îmi fac iluzii că le vom mai avea pe toate când va fi suficient de mare pentru jocuri. După jumătate de oră deja am constatat că lipsește unul. A se consemna că s-a pierdut în timp ce se juca cu soțul meu, dezorganizatși dezordonat 🙂

3. Recipiente pentru nisip și apă – 9,90 lei

joc asamblare nisip Sunt pentru categoria 6 luni +, dar merg la orice vârstă. Sunt de dimensiuni diferite, în culori diferite, cu modele diverse. Vor fi perfecte la vară, pentru construit castele de nisip. Sunt ok și pentru joaca la baie, pentru că pe fund au găurele. Noi mai avem și alt set, de când era ea mică, dar recipientele astea de la IKEA sunt de departe mai haioase și mai ușor de manevrat. Acum nu e foarte pasionată de ele, dar le-am luat mai mult cu gândul la joaca de la nisip.

4. Păpușă zână – 19,90 lei

papusa zana Nu e cea mai utilă jucărie, până la urmă e doar un pluș. Dar e un pluș cu baghetă și aripioare. Și cine poate rezista în fața unei fetițe care își dorește o zână?!

5. Cartea O petrecere perfectă – 12,90 lei

carte o petrecere perfectaAu mai multe cărți la IKEA, am lăsat-o pe ea să își aleagă ce vrea. Acasă, după ce am citit-o împreună și am studiat pozele, am constatat că a ales bine, acum e una dintre cărțile ei preferate. Cartea asta îmi confirmă că cei mici au câteodată alte criterii de apreciere a cărților decât adulții.

6. O floare la ghiveci – 14,90 lei

sansevieria floare ghiveciAm luat o floare mică, în cel mai mic ghiveci posibil, căreia nu îi trebuie apă multă, ceva fără pretenții. Cu nume sofisticat: Sansevieria. Până am ajuns la casa de marcat, jumătate din pământ a aterizat pe pantaloni. Am reasamblat-o și a devenit oficial singura floare din casă. La noi nu trăiește nicio floare (vina mea), așa că fata mea nu prea știe care e treaba cu ele. Mi-am dat seama că pentru ea sunt ca niște obiecte de care poate să tragă și pe care poate să le arunce, un fel de jucării interesante. Începem să vorbim despre flori, cum se hrănesc, cum se îngrijesc, cu pași mici. Deocamdată nu pare prea interesată de tainele botanicii.

7. Set pahare de băut – 6,90 lei

set pahare copiiAm tot căutat în ultima vreme niște pahare micuțe și drăguțe, nici prea mari, nici prea mici. Am găsit ceva, dar nu mare lucru. Setul ăsta cu 6 pahare colorate de la IKEA mi s-a părut numai bun. Mi-a plăcut că paharele au o zonă mai mată, pentru a fi ținute mai ușor în mână.

 

Aș mai fi luat și garajul ăsta cu mașină, pare genul de jucărie pe stilul ei – poate deschide ușile la garaj, poate pune benzină mașinii etc – dar a avut de ales între jucăria asta și trenuleț. Data viitoare, … cu siguranță va mai fi o data viitoare.

Photo By: ikea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.