Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Decalogul meu de mamă

Sunt 10 idei și sfaturi pe care aș vrea să le am mereu în vedere și la care să revin în mod constant. Se poate vorbi mult despre fiecare dintre ele. Și probabil că fiecare punct ar putea avea, la rândul său, un decalog.

 

  1. Tot ce faci în relația cu copilul pornește de la respect și adevăr. În lucruri mici, în lucruri mari.
  2. Ai mereu drag de copil. Chiar și când simți că ești într-o muncă de convingere pe care nu o mai poți duce.
  3. Pune-te în locul copilului, vezi lucrurile din perspectiva lui, pornind de la capacitățile și prioritățile pe care le are la vârsta lui. Imaginează-țin cum erai tu la vârsta lui. Dă-i copilului timp să crească.
  4. Nu fă un caz legat de mâncare. Fără nervi și fără presiuni inutile. Mâncarea e doar o parte din existență.
  5. Învață să cedezi în lucrurile care nu au miză. E ok să te răzgândești pentru a lăsa de la tine și să mai faci excepții de la reguli, controlate și motivate.
  6. Siguranța e prioritară, nu fă nicio concesie, față de copil, față de tine, față de alții.
  7. Niciodată un copil nu e prea alintat. Pentru neascultare există limite impuse cu blândețe, pentru alintat există luat în brațe și mângâiat și pupat, oricât suportă copilul.
  8. Copiii nu sunt răi și manipulatori. Nu sunt neascultători. Nu există lupte de putere. Copiii cer mai multă atenție, mai multă conectare cu părintele, mai multă grjă și înțelegere față de sentimentele lor. Se adaptează mediului.
  9. Nu discredita niciodată ce simte copilul. Bucuriile și suferințele sale sunt reale. Lasă-l să și le exprime. Învață-l cum.
  10. Nu e nevoie ca ce îți place sau displace ție să îi placă sau displacă și copilului. El are drumul lui, zboară liber cu propriile aripi. Nu-i transmite fricile și prejudecățile tale. Eliberează-l.
Photo By: pexels.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.