Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Moș Crăciun nu există, ci doar magia jocului

Moș Crăciun e un joc. Întrăm cu toții în jocul ăsta și ne prefacem că ne încărcăm cu magie, parcă începem să și credem că e mai mult în cadoul de sub brad, decât într-un cadou înmânat la o zi de naștere. Ne jucăm așa cum o fac cei mici zi de zi, cu multă disponibilitate și seriozitate. Pentru copii, jocul nu e doar distracție, este oportunitate de cunoaștere și de autodescoperire. Cam așa e și joaca de-a Moș Crăciun pentru noi. Ne întoarcem mai mult spre cei din jur și spre noi.

Dacă întrebi orice adult, îți va spune că momentul ”Moș Crăciun” este despre magie, despre bucurie, despre a face daruri, despre a fi cu cei dragi. Are ceva seara de 24 decembrie care te face să te emoționezi. În nicio seară din iarnă nu e bradul mai frumos și mai încărcat de strălucire specială.

Punem în ziua asta o semnificație specială, deși știm că Moș Crăciun nu există. Jucăm jocul până la capăt, scoatem costumele de magie pentru suflet, an de an, cu nerăbdare și emoție, așa cum scoatem globurile și luminițele. Știm că Moș Crăciun este real pentru că noi îi dăm viață.

Pentru fetița noastră, exact așa e Moș Crăciun. Un joc.

Știe foarte bine că nu există Moș Nicolae, Moș Crăciun sau Zâna Măseluță. Intră însă în perfect în joc. De Moș Nicolae și-a pus cu emoție cizmulițele la intrare, s-a îngrijorat: ”dacă a uitat de mine?”, s-a dus cu inima cât un purice să vadă ce o așteaptă, m-a întrebat dacă l-am văzut pe moș când a plecat. Acum așteaptă Crăciunul cu aceeași nerăbdare și emoție. Știe ce își dorește, are o listă lungă și schimbătoare. Urmărește în calendar cât mai e până vine. A intrat în joc și simte magia.

Nu i-am furat farmecul Crăciunului. Și am respectat promisiunea pe care mi-am făcut-o și pe care i-o fac mereu: când ceva nu îți este clar, dacă ai o întrebare, oricând, vino la mine și întreabă-mă, nu te mint și nu te păcălesc niciodată.

Am mai scris și anul trecut, mai detaliat, de ce îi spunem că Moș Crăciun nu există. Modul în care a reacționat în acest an, de Moș Nicolae, reconfirmă ce am scris. Cu cât e mai mare și înțelege mai mult, jocul ei e și mai credibil.

Photo By: pexels.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.