Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Recomandare: #carteacopiilor ”Acesta este un poem care vindecă peștii”

”O carte extraordinară pentru a le introduce copiilor conceptul de poezie, foarte originală”.

”Arthur este îngrijorat că peștele lui va muri de plictiseală, iar mama lui îi sugerează să îi spună un poem. Iar soluția este … chiar această carte. Poezie pură.”

review-uri de pe site-ul goodreads.com

Cam asta sunt doar câteva dintre cuvintele frumoase ale celor care au citit cartea ”Acesta este un poem care vindecă peștii”, de Jean-Pierre Simeon, ultima apariție pentru copii de la Editura Cartea Copiilor. Ce mai, titlul în sine este o poezie!

Ilustrațiile lui Olivier Tallec sunt deosebite, moderne, o ușă deschisă copiilor spre artă. Este genul de carte pe care să o păstrezi în bibliotecă și, cu fiecare vârstă, să descoperi noi înțelesuri în text și în imagini. Cu cărțile de la Editura Cartea Copiilor realizez cât de important este ca ilustrația să completeze textul și să aibă ea însăși un înțeles. E ca în marketing: beneficii funcționale și beneficii emoționale ale produsului. Ei bine, aici totul este la nivel de emoție.

În căutarea răspunsului la întrebarea ”ce este un poem?”, descoperim împreună cu Arthur că un poem pare a fi ceva foarte misterios și poate să se nască din cele mai neînsemnate lucruri, dacă știm să privim dincolo de aparențe și de locurile comune. Poate că poezia e singurul mod în care putem vedea lumea așa cum este cu adevărat.

acesta este un poem care vindeca pestii cartea copiilor„Un poem e atunci când iubești
și parcă ai gusta o bucățică de cer.
E atunci când mănânci pâine caldă
și îți mai rămâne.
Un poem întoarce cuvintele pe dos
și hop! lumea e nouă.”

Când alerg o carte pentru copii mereu mă gândesc dacă mie mi-ar fi plăcut când eram mică și îmi amintesc cu dor de cărțile pe care le-am răsfoit mereu și mereu cu fascinație. Și mă întreb: aș alege această carte pentru fetița care am fost? Cu siguranță aș alege ”Acesta este un poem care vindecă peștii” pentru mine, copil. Pentru fetița mea.

„Acesta e un poem care vindecă peștii” este ideală pentru copiii între 3 şi 8 ani. Se poate cumpăra direct pe site-ul editurii Cartea Copiilor, costă 33 de lei. Partea frumoasă este că la toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă o frumoasă surpriză copiilor: o altă carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „Citeşte-i iepuraşului tău”, de Rosemary Wells.

Găsiți pe site-ul editurii și alte imagini cu text din carte, sunt minunate <3

Acesta e un poem care vindeca pestii (2) ”Sunt un poet și poemul meu e tăcerea”

Photo By: Editura Cartea Copiilor, imagini din cartea Acesta este un poem care vindeca pestii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.