Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Jucăria noastră minune

Este o jucărie recomandată copiilor între un an și 3 ani. Cam mare intervalul de vârstă… aș fi zis, la prima vedere. Noi am primit-o când fata mea avea un an și câteva luni. M-am gândit că o să i se pară amuzant să bată mingile cu ciocănelul. Ciocănelul l-a folosit cel mai puțin. I-a găsit farmecul în cu totul alte feluri.

Ce se poate face cu ea:

– se aruncă mingile prin casă, pentru că sunt grele si fac un zgomot insuportabil. (cu cât mama e mai disperată că se poate sparge ceva cu ele, cu atât copilul e mai fericit și mai insistent). Fiind grele, nu sunt săltărețe, dar aruncate “cu podeaua” sunt imprevizibile. Îmi amintesc că le-am cules din bradul de Crăciun.

– se aranjează bilele pe culori. Eu i le pun intenționat aiurea, iar ea când le vede le schimbă în ordinea corectă. Cred că așa mi-am dat seama, la un moment dat, că știe să potrivească foarte bine culorile – am surprins-o aranjând fiecare bilă la culoarea indicată (galben la galben, albastru la albastru etc)

– se pun bilele în locul lor și se apasă tare cu mâna – e mai distractiv decât cu ciocănelul. Când cad, fac mare gălăgie, dar se pare că pe copil nu-l deranjează câtuși de puțin. Se urmăresc bilele pe traseu, cum cad de la un nivel la altul. Operațiunea asta se repetă la nesfârșit, e addictive și pentru părinte.

– se introduc tot felul de alte jucării prin găuri, unele ies, altele rămân blocate. Se împing bine cu mâna să se disloce, se scutură jucăria, se bagă altele.

– se ține jucăria pe suprafețe cu diverse înclinări. Uneori bilele ies de pe traseu, alteori nu. Este din cauza pantei. O ocazie bună pentru copil să vadă că dacă mișcă în fațe și în spate jucăria, bilele se mișcă și ele.

– se fac pătuțuri de păpuși din nivelurile de pe circuit, asta dacă posesorul e fetiță. Pentru băieți îmi imaginez că ar putea fi circuit de mașini.

Acum fetița mea ajunge la limita de sus, de 3 ani, și nu s-a plictisit să se joace cu ea. E de departe cea mai longevivă jucărie și o recomand tuturor părinților cu copii de 1-2 ani, pentru versatilitatea ei.

Jucăria am găsit-o de cumpărat la un magazin online de jucării, sunt sigură că se găaește și în altă parte.

Nu este un articol publicitar, am scris despre jucăria aceasta pur și simplu pentru că i-a plăcut mult fetei mele. Când m-a văzut că scriu despre ea, mi-a zis să i-o mai cumpăr o dată. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.