Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

La joacă cu părul lung. Au, mi s-a prins slime în păr!

Sunt drăguțe fetițele cu păr lung, blonduț, ondulat la vârfuri. Mă bucur de așa o imagine diafană acasă și trebuie să recunosc că mi-e tare drag părul ei care păstrează blondul de bebelușă la vârfuri.

Este însă și ceva de pus pe partea cealaltă a balanței. E mult de spălat, infernal de mult de uscat, și tare greu de pieptănat, pentru că firul copiilor e moale și mare amator de câlți, iar răbdarea celor mici e ultra-limitată.

La joacă am mai mereu grijă să își țină părul prins, mai ales afară. Asta și de când am citit despre un incident extrem de neplăcut al unei fetițe, care și-a prins părul în roata kartului, accidentându-se grav. Nu îmi face plăcere să scriu despre asta, dar uneori parcă doar așa conștientizăm pericolele.

Există două pericole pe care le-am identificat și le-am experimentat neplăcut la joaca în casă, cu fetița mea cu părul foarte lung (și prins): slime si bunchems. Ambele chestii au rămas prinse în păr și de fiecare dată când ți-e lumea mai dragă, seara, înspre ora de culcare, când toată lumea e obosită și fără răbdare.

Cum scoatem slime din păr

Din fericire, în ziua de azi, la aproape orice întrebare există un răspuns pe youtube. Dacă i-a intrat copilului slime în păr nu e cazul să te sperii că trebuie tăiat părul. Se unge bine zona în care s-a prins slime cu ulei de cocos (e bună și maioneza la borcan) și slime-ul se va face casant și se va desprinde de pe firul de păr. Trebuie pus ulei cu generozitate. E relativ ușor de îndepărtat, cu pieptenele, chiar mai ușor decât pare la prima vedere. La noi a durat ceva pentru că era prins în mai multe zone. Singura chestie a fost că apoi a trebuit să mă interesez cum scot uleiul de cocos din păr, pentru că pusesem destul de mult. Am rezolvat problema cu vreo două băi minuțioase.

Mai greu e să scoatem slime-ul de pe covor sau de pe mochetă. Există câteva soluții, la noi nu a funcționat ce am încercat, mocheta a rămas distrusă complet, astfel că nu am ce recomandări să fac. Cel mult, încercați să evitați joaca cu slime a copilului în zona unde aveți covor.

Cum scoatem bunchems din păr

Când am văzut micuța biluță agățătoare în păr mi-am adus aminte imediat de teroarea de când eram mici, să nu ni se prindă scaieții în păr. Bunchems sunt groaznici, deși pare că se prind superficial de păr, când încerci să tragi de firele prinse în ei îți dai seama că nu o să reușești vreodată și pare că singura soluție e să tai părul.

Există speranță și aici. Se unge părul cu ulei (la momentul ăsta nu mai aveam ulei de cocos, am folosit de floarea soarelui) sau cu balsam de păr. Se piaptănă bine șuvița pe lângă locul cu pricina. Apoi se tot trage cu pieptenele câte un fir, câte un fir dintre cele prinse în bunchems, cum se poate și cum se nimerește, e la noroc. Se insistă mult, merge foarte greu, pentru că părul din jur se cam încurcă. Treptat – treptat, pe măsură ce părul iese din scaiul biluței, aceasta coboară spre capătul șuviței și apoi se scoate trăgând ușor și răsuflând cu satisfacție. Câteva fire de păr vor fi sacrificate în operațiunea asta, sunt victime colaterale, pentru salvarea șuviței.

Unii părinți s-au revoltat și supărat pe producătorul Bunchems că au pus pe piață așa ceva. Acesta a produs repede un tutorial care arată cum se scot din păr. Filmulețul e un pic cosmetizat, în realitate nu e așa de simplu, o arată cazurile reale de pe youtube. Chestia simpatică e că tații se pricep la intervenție, așa am văzut pe net și așa s-a întâmplat și la noi. Poate bărbații abordează situația cu mai mult calm, nu îi apucă disperarea când văd că e muncă de chinez la scos fir cu fir din scaiul Bunchems. Mamele stau și filmează 🙂

Nu e ușor, dar nici imposibil, nici cu slime, nici cu Bunchems. Important e să ai la îndemână kitul de salvare – pieptene, ulei de cocos. Altfel, cel mai simplu e cu foarfeca, în cazul în care copilul acceptă o tunsoare nouă. La noi s-a lăsat cu lacrimi.

Nu am mai cumpărat slime, iar bunchems i-am strâns bine, probabil ne vom face curaj să îi scoatem și îi vom trata cu maximă atenție (mai ales eu). Bine că există youtube!

Photo By: arhiva personala
4 comentarii la
“La joacă cu părul lung. Au, mi s-a prins slime în păr!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.