Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Vedetele si copiii lor

Orice mamă e mamă, cu sufletul plin, tresărind, plin de încântare, agitat de nerăbdare, iubind sau suferind, pentru copil. Fie că e o vedetă, fie că e o femeie obișnuită, că are ajutoare sau se descurcă așa cum poate, singură. Am strâns câteva citate care arată că și pentru ele, frumoase, aranjate, aparent fără griji, copilul înseamnă o schimbare extraordinară, o preocupare continuă.

Penelope Cruz

penelope

Cele mai puternice senzații le trăiesc atunci când copiii mei se uită la mine. De când sunt mamă privesc viața dintr-o altă perspectivă, e ca și cum aș fi din nou copil. Chiar și relația cu natura se schimbă; parcă văd copacii prin alți ochi.
(42 de ani, 2 copii, Leo – 5 ani și Luna – 3 ani)

Lucy Liu

lucy liu

Cred că cel mai greu lucru este să fiu capabilă să realizez că unele lucruri nu se pot schimba, cum ar fi nivelul de muncă. Trebuie să înțelegi că ai nevoie de un program cu copilul. Am învățat că este un dar minunat să poți să ceri ajutor de la alte persoane. Altfel nu aș fi reușit să mă descurc. Este important să spui: cred că am nevoie de ajutor, nu mă descurc singură. Cred că oamenii pun prea multă presiune pe ei și se simt copleșiți. Nu trebuie să faci totul singură.
(47 de ani, Rockwell Lloyd – 1 an)

Mila Kunis

mila kunis

Totul este diferit. De la faptul că ești atât de fericită că reușești să dormi șase ore până la ideea că ești responsabil pentru acest omuleț incredibil, care îți taie respirația și despre care nu îți vine să crezi că este al tău. După părerea mea, este cea mai provocatoare experiență pe care poți să o ai în viață. Totul s-a schimbat. Sunt mândră că sunt o mamă care stă acasă. Nu îmi doresc să fiu în fața camerei de filmat. Copilul meu este cel mai provocator job pe care l-am avut vreodată. Un alt lucru important este să realizezi că personalitatea copiilor nu are de-a face cu tine. Am o fată foarte drăguță. Vrea să îi ia în brațe pe ceilalți copii. Nu am învățat-o să fie așa de drăguță. Nu are legătură cu mine. Am realizat că unele lucruri nu le poți controla.
(33 ani, Wyatt Isabelle – 2 ani, însărcinată)

Katie Holmes

katie holmes

Sunt cum trebuie? Fac cât trebuie? Ne-am văzut cât trebuia?, acestea sunt întrebările pe care mi le pun ca mamă. Și ghici ce: nu ești cum trebuie, copilul nu te-a văzut suficient. Faci tot ce poți. În unele zile te simți bine cu tine, în altele, nu. Am ajutor, da, dar până la urmă este vorba despre copilul tău și îți dorești ca tu să fii cea care e lângă el.
(37 ani, Suri – 10 ani)

Sarah Jessica Parker

sarah jessica parker

Mă preocupă tot timpul copiii mei și sunt mereu îngrijorată dacă le e bine sau nu. Avantajele de a fi o mamă mai în vârstă? Probabil răbdarea și ceva perspectivă – acum, dacă sunt într-o încăpere și sunt trei copii care cu toții strigă mama, probabil că gestionez mai bine situația decât când aveam 20 de ani. Și totuși sunt mame așa de tinere care par să aibă un dar de la natură, sunt incredibil de răbdătoare și fac față la tot atât de frumos, dar eu nu cred că aș fi avut atâta răbdare cât îmi doresc să am azi.
(51 ani, James Wilkie – 14 ani, Marion Loretta și Tabitha  – 7 ani)
 

Kate Hudson

kate hudson

Cred că mereu te simți vinovată că ai fi putut să faci mai mult. Nu contează dacă ești o mamă care stă acasă sau lucrează. Cred că în procesul zilnic de creștere a copiilor mereu apare o întrebare: Puteam să fac ceva diferit? Puteam să iau altă decizie? Era modalitatea corectă de a cere disciplină?
(37 ani, Ryder – 12 ani, Bingham – 5 ani)

Hale Berry

hale berry

Sunt o mamă mai bună la 46 de ani – sau la 41, când am născut – decât dacă aș fi avut 21 sau 25, La vremea aia eram un copil care încerca să înțeleagă cine e, să nu mai spun de responsabilitatea de a ajuta un mic suflet să se dezvolte și să crească. Sunt așa de bucuroasă că am așteptat.
(50 de ani, Nahla Ariela – 8 ani, Maceo Robert – 3 ani)

Salma Hayek

salma hayek

Oamenii spun mereu, atunci când ai un copil: nu ai iubit pe nimeni atât de mult. Nu seamănă cu nimic din ce ai simțit. O să o iubești atât de mult, încât nu o să poți să dormi. Reacția mea a fost analitică, ceva de genul: ok, da, înțeleg. Dar până nu treci prin asta, nu înțelegi despre ce vorbesc. Credeam că înțeleg. Dar de fapt nu înțelegeam. E un mod de a iubi care este unic.
(50 ani, Valentina Paloma – 9 ani)

Julianne Moore

juliane moore

Sfatul meu este să te bucuri și să apreciezi. Este fantastic. Există un lucru pe care oamenii nu ți-l spun: este din ce în ce mai bine. E atât de fascinant să îi vezi cum cresc.
(55 ani, Liv – 18 ani, Caleb – 14 ani)

Beyoncé

beyonce

Cred că, la fel ca orice mamă, îmi doresc să am un copil fericit și sănătos și să aibă șansa de a-și realiza visul. Fata mea mi-a făcut cunoștință cu mine însămi. Eu și mama suntem foarte apropiate și întotdeauna m-am rugat să am o relație similară cu fata mea. Acum este încă mică, dar modul în care ne-am conectat la naștere este ceva ce nu am mai simțit.
(35 ani, Blue Ivy – 4 ani) 

Kate Winslet

kate winslet

Câmd ai copii, totul apare într-o nouă perspectivă. Orice altceva dispare. Îmi doresc, pentru copiii mei, să se uite în urmă și să își amintească de mine, în bucătărie, că le făceam pachetele pentru drum, că eram cu ei alergând spre școală, că mergeam cu autobuzul. Vreau să își amintească aceste lucruri pentru că astfel de amintiri am și eu din copilăria mea și sunt foarte importante pentru mine. Și cred că este ceea ce au nevoie copiii pentru a fi copii normali. Nu vreau să simtă că sunt diferiți din cauza jobului meu.
(41 ani, Mia Honey – 16 ani, Joe Alfie – 13 ani, Bear Blaze – 3 ani)

Jennifer Garner

jennifer garner

Copiilor noștri trebuie să li se permită să aibă o zi proastă. Și trebuie să le arătăm că e OK să aibă o gamă variată de emoții. Trebuie să ai din toate: revoltă, furie, supărare și rămâne suficient loc și pentru bucurie și fericire.
(44 ani, Violet – 11 ani, Seraphina Rose – 7 ani, Samuel – 4 ani)

Madonna

madonna

“Încerc să îi învăț să gândească în afara tiparelor. Să aibă curaj. Să aleagă să facă anumite lucruri pentru că sunt lucrurile pe care e corect să le facă, nu pentru că alții le fac. Faptul că am fost căsătorită și am avut și copii m-a făcut să realizez că poți să faci lumea mai bună începând de acasă. Mereu le amintesc copiilor mei cât de norocoși sunt că au tot ce au și îi încurajez să împartă. Fata mea merge la spitalele de copii să le citească din cărțile pe care le-am scris și pe măsură ce copiii mei vor crește sunt sigură că se vor implica mai mult în comunitate. Cea mai bună modalitate de a-i învăța să împartă și să dea este prin exemplul personal.
(58 ani,  Lourdes Maria – 20 ani, Rocco Ritchie – 16 ani, David Banda –  11 ani, Chifundo ‘Mery’ – 11 ani)

Gisele Bundchen

gisele bundchen

Trebuie să le dau copiilor demnitatea pașilor proprii –  viața lor nu este viața mea, sunt un suflet special și au venit aici să trăiască popriile experiențe și să fie ce își doresc să fie – așa că eu o să-i iubesc și o să-i susțin. Copiii mei mă învață atât de multe. Mă învață să am răbdare. Nu am nicio zi proastă cu ei, mă simt binecuvântată. Cred că atunci când devii mamă ești mai sensibilă și mai copleșită de emoții – simt totul mult mai mult și e un lucru minunat, pentru că simt ca și cum inima mea s-a extins.  Copiii îți oferă perspectivă și sunt angajament imens. Trebuie să alungi multe din viața ta pentru a le face loc. Dacă ar fi să fac un singur lucru bine în viață, mi-aș dori să fiu cea mai bună mamă posibil, pentru că e cel mai important lucru pentru mine. Nimic altceva nu contează.
(36 ani, Benjamin Brady – 7 ani, Vivian Lake – 4 ani)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.