Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Periuță de dinți electrică pentru cei mici

Am descoperit recent, pe net, periuța electrică Issa mini și sunt sigură că aș face cumva să o cumpăr, dacă fetița mea ar avea peste 5 ani. Este recomandată copiilor trecuți de această vârstă.

PRO

issa mini periuta electricaSe pare că principalul ei avantaj este dat de siliconul special. Și perii sunt din silicon, astfel că este foarte moale, flexibilă și se pare că și mai igienică decât o periuță cu peri standard. Are și alte atu-uri, cum ar fi încărcarea la usb (foarte practică pentru plecările în concediu), 9000 de pulsații pe minut și, cireașa de pe tort, un design suedez. Se pare că nimic nu mai este frumos astăzi dacă designerul nu vine din Peninsula Scandinavă.

Legat de încărcare: bateria este plină într-o oră și ține 365 de spălări. E ceva…

Pe lângă toate caracteristicile tehnice m-au cucerit (ce să-i faci, nu mă pot abține să nu mă las cucerită de tot felul de șmecherii de marketing) faptul că are două fețe, Glee (fericită) și Glum (tristă), care îți semnalizează dacă cel mic s-a spălat mai mult de 2 minute, respectiv mai puțin. Glum apare și dacă au trecut mai mult de 12 h de când periuța a fost folosită, o metodă foarte bună de a menține rutina copilului de a se spăla pe dinți. La fiecare 30 de secunde, pulsațiile încetinesc pentru a semnaliza că e timpul să schimbi poziția periuței.

A, mai e ceva: periuța are 2 ani garanție și 10 ani garanția calității, ceea ce arată că totuși e un gadget de calitate.

Probabil mi-aș cumpăra și un cap de rezervă, dacă tot aș da comanda. Spre deosebire de periuțele electrice clasice, capul acestei periuțe poate fi schimbat mai rar, o dată pe an.

CONTRA

Aș spune că principalul ei dezavantaj este prețul, destul de mare pentru (doar) o periuță de dinți: 99 euro, dar găsesc repede și contra-argumente: dacă nu o cumperi din România (am văzut că apare în oferta Douglas) e mai ieftină și transportul este gratuit.

Issa vine și în varianta pentru adulți. Am citit review-urile despre ea și se pare că e mai degrabă potrivită pentru persoanele cu dinții și gingiile sensibile, în materie de curățare nu e la fel de eficientă ca o periuță standard. Pentru copii pare însă o alegere ok.

Am parcat gândul de a o cumpăra vreo 3 ani, cine știe ce se mai inventează până atunci…

Vârsta ideală de trecere la periuța electrică

Am rămas însă cu gândul la periuțele electrice, pentru că fetița mea mai mult molfăie și mănâncă pasta, nu prea dă din mână când se spală și rareori mă lasă pe mine să intervin pentru a curăța dințișorii bine. M-am întrebat, așadar, dacă există și periuțe electrice pentru copiii de 2 ani și da, sunt mai multe variante. Am citit însă un review al unui medic stomatolog care spunea că un copil de 2 ani nu stăpânește mișcările periajului dentar și că își poate irita gingiile. Mi se pare că are logică în ce zice. Și, investigând, am descoperit că, în general, recomandările legate de vârsta ideală de start pentru periajul electric merg spre 3 ani (sau chiar 4 ani). Mai așteptăm…

Acesta nu este un post publicitar, am scris despre acest produs pentru că mi s-a părut interesant.

Photo By: site-ul producatorului Foreo

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.