Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Review loc de joacă indoor: Gymboland

Pentru că diminețile sunt prea calde să ieșim în parc, mai mergem și la locurile de joacă indoor, care au avantajul că în perioada asta nu sunt aglomerate. Astfel că fetița mea, care e și micuță, poate să se bucure de tot ce e acolo liniștită, iar eu sunt mai relaxată pentru că nu trebuie să stau în gardă mereu, să nu o bruscheze copiii mai mari. Că na, asta e, copiii mari aleargă non stop și trebuie să te ferești mai mereu din calea lor – nu zic nimic de rău, și fetița mea va fi cu siguranță la fel, când va crește.

După ce am văzut locul de joacă de la Sun Plaza (voi scrie și despre el), apoi am trecut pe la Yellow Place, ne-am oprit și la Gymboland Promenada, care părea foarte interesant, văzut așa, de la intrare, într-o sesiune de shopping.

Ce mi-a plăcut

Are un aer de poveste când intri, pare cozy și e frumos colorat
Are o varietate de activități
Are trambulină gonflabilă, mare
Are o piscină cu bile, care deși e mică e mai adâncă și fetiței mele i-a plăcut mult să stea în ea
Are o bucătărie cu multe accesorii, supermarket cu multe fructe și legume din plastic și coșulețe de cumpărături – cred că ăsta este punctul forte. Toate fetițele erau acolo, la bucătărie, pregătind masa, punând diverse obiecte în coș etc.
Are un loc de explorat, standard (tunel, tunuri cu mingi din burete) – mi-a plăcut că m-au lăsat să urc până mai sus, să o urmăresc pe fată și eventual să o ajut unde era mai înalt și nu putea urca (a învățat să se descurce singură)
Au diverse jocuri și oportunități de distracție răspândite ici și colo: oglinzi care deformează, diverse jocuri interactive pe pereți
Au un carusel cu bile care se învârt și pe care se poate sta – zici că e dintr-o carte de povești, arată foarte bine
Au și niște LCD-uri cu console și jocuri, dar nu am văzut pe nimeni să le folosească, erau într-o zonă unde nu se juca niciun copil, nu știu dacă sunt doar pentru zilele de naștere.
Este curat

Ce nu mi-a plăcut

Toboganele abia alunecă, nu dau în vreo piscina cu bile
Au o zonă cu LCD-uri unde au niște aplicații interactive de învățare – locul în care sunt plasate sunt foarte ok, am văzut că mulți copii erau atrași de ele, dar jocurile și usabilitatea sunt de toată jena. Tastatura respectivă era însoțită și de un receptor de telefon și copiii se jucau mai mult cu alea, nefiind interesați de jocurile educative.
Pretul este pe zi, 35 de lei, mi s-a părut foarte mult, mai ales dacă vrei să stai doar vreo oră, chiar nu merită.
Lipsa de interes a personalului – domnișoarele care erau acolo nu aveau niciun pic de viață, ele erau foarte vesele și drăguțe când interacționau una cu alta, dar se vedea că nu au nicio treabă cu copiii, erau la job și atât.
În zona de bucătărie / magazin personalul strângea încontinuu lucrurile și le arajau, astfel că toate accesoriile de la bucătărie stăteau numai în dulapuri, cred că ar fi stimulat mai mult joaca dacă erau lăsate la vedere. Înțeleg că se face haos după un timp, dar aici le strângeau și aranjau la loc non stop.
Locul este strâmt, culoarele de trecere sunt foarte înguste. În general, locul este destul de mic, dacă îl compar, de exemplu, cu Yellow Place. Iar unde este zona de explorare, tipică pentru locurile de joacă, este foarte întuneric. Pe mine m-a obosit enorm senzația de îngrămădeală, lipsă de spațiu.
Atmosfera este cam rigidă, nu prea m-am simțit în largul meu, abia m-am mobilizat să ies din zona de comfort și să fac niște poze. Nu aș putea spune unde e problema, locul, cu totul, e lipsit de senzația aia de comfy/cozy, human, pe care o intuiești la intrare, când vezi spațiul.

Ne-am întoarce?

Da, aș mai merge, dar doar pentru că fetiței mele i-a plăcut acolo. A și plâns când am plecat, pentru că a fost foarte încântată de zona de cumpărături. De altfel, dintre toate locurile în care am fost, e prima dată când a plecat în lacrimi. Iar dacă deschid discuția despre locul de joacă imediat se sesizează și vrea să mergem. Mi se pare totuși cam scump… Iar mie, personal, nu mi-a dat o energie bună, probabil, în principal din cauza spațiului strâmt și a lipsei de empatie și dialog din partea personalului.
Photo By: arhiva personala

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.