Modern Mother

| reset, reshape, repurpose yourself |

Copiii prematuri trebuie ajutați să învingă

Cât timp am fost însărcinată am avut scris pe fișa mea și pe rețetele primite iminență de avort și risc de naștere prematură. Din cauza unui uter mic, a trombofiliei și, ulterior, a contracțiilor cu care m-am luptat de la 19 săptămâni și pe care le-am ținut sub control cu medicamente.

Am născut la termen, la 38 s 5z, dar am citit mult despre prematuritate, despre cum pot fi afectați copiii când naști înainte de termen, despre cât de mult contează nu fiecare săptămână, ci fiecare zi pe care copilul o petrece în burtica protectoare a mamei.

Copiii prematuri sunt expusi riscurilor de a dezvolta probleme severe de: surditate, orbire, paralizie cerebrală, retard mintal.

Am fost pregătită că e posibil să nu pot să nasc cu doctorul care mi-a urmărit scarcina și chiar aveam în vedere să merg la spitalul Polizu, despre care știu că este foarte bine pregătit pentru a primi minori.

Azi este Ziua Internațională a Prematurității. În România, 1 din 10 bebelusi este prematur, adică sunt aproximativ 18,000 de copii care se nasc înainte de termen.

Aproximativ 1 milion de copii din cei 15 milioane la nivel internațional care se nasc prematur nu supraviețuiesc luptei pentru viată, în fiecare an. Dar multe decese ale nou-născuților si dizabilități puteau fi evitate prin luarea unor măsuri sociale, economice și legislative din întreaga lume.

Pentru viitoarele mame care au risc de a naște prematur, pentru prietenele noastre care sunt sub acest risc, pentru mamele care chiar în aceste momente se pregătesc să iasă din spital cu lacrimi, lăsând acolo un copil conectat la aparate, sau pentru mamele care sunt acasă căutând informații despre vârsta reală și vârsta corectată, există specialiști care îi pot ajuta.

Ei vin de la o asociație minune, Asociația Unu și Unu, prima și singura asociație de părinți care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri și bebeluși spitalizati și ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizării și după externare.

Las mai jos numărul de call center lansat în premieră în România de Asociație, pentru părinții cu bebelușii îndelung spitalizați – Alo Prematuritate – 0800390678.

Vă invit pe pagina de Facebook  a Asociației pentru a afla cum sprijină familiile care se pregătesc să primească sau au primit în viața lor un copil prematur.

Urmăriți mesajul transmis de Tily Niculae, ambasadorul Asociației Unu și Unu. Am văzut-o pe Tily la un eveniment și o admir pentru energie, entuziasm și nonconformism.

Photo By: pexels.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.